Србин који је побјегао из затвора у Хрватској раније јурио по ауто-путу и ударио у полицијску блокаду

Telegraf
Србин који је побјегао из затвора у Хрватској раније јурио по ауто-путу и ударио у полицијску блокаду

Полиција је тада покушала да га заустави на ауто-путу А1 код одморишта Јањче. Али возач ситроен "Џампер-а" загребачких регистрација игнорисао је полицијске сирене и упозорења и наставио да јури ауто-путем

Иван Ђорђевић (31), држављанин Србије који је у недјељу побјегао правосудним полицајцима у Виноградској болници, гдје је завршио из Реметинца након што им је рекао да је нешто прогутао, неправоснажно је осуђен на четири године затвора због кријумчарења људи. Како пишу хрватски медији, ради се о човјеку који се у јуну прошле године комбијем забио у полицијску блокаду.

Полиција је тада покушала да га заустави на ауто-путу А1 код одморишта Јањче. Али возач ситроен џампера загребачких регистрација игнорисао је полицијске сирене и упозорења и наставио да јури ауто-путем.

Неколико пута је покушао да изгура полицајце с пута. Кренули су у потјеру за њим, али морали су да пазе и на безбједност других возила. На наплатним кућицама Лучко поставили су му блокаду састављену од возила.

Након готово 20 минута потјере пробио је рампу на Лучком и ударио у блокаду и ту су га ухватили. У комбију је возио 33 мигранта који нису били повријеђени, као ни полицајци. Ђорђевић је тешко био повријеђен и завршио је у КБЦ-у Загреб.

Подсјећамо, у недјељу је И.Ђ. у Реметинцу рекао правосудним полицајцима како је нешто прогутао. Како им налаже процедура, одвезли су га у болницу Сестара милосрдница у Виноградску улицу на преглед како би се установило да ли је стварно нешто прогутао.

Тамо га је прегледао љекар и притвореник је тражио да оде у тоалет. Како га дуго није било, правосудни полицајци су схватили су да им је побегао. Чувала су га двојица, како је објавило министарство правосуђа.

Одмах је обавјештен МУП и издата је потјерница за 31-годишњим српским држављанином.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана