Srbin koji je pobjegao iz zatvora u Hrvatskoj ranije jurio po auto-putu i udario u policijsku blokadu

Telegraf
Srbin koji je pobjegao iz zatvora u Hrvatskoj ranije jurio po auto-putu i udario u policijsku blokadu

Policija je tada pokušala da ga zaustavi na auto-putu A1 kod odmorišta Janjče. Ali vozač sitroen "Džamper-a" zagrebačkih registracija ignorisao je policijske sirene i upozorenja i nastavio da juri auto-putem

Ivan Đorđević (31), državljanin Srbije koji je u nedjelju pobjegao pravosudnim policajcima u Vinogradskoj bolnici, gdje je završio iz Remetinca nakon što im je rekao da je nešto progutao, nepravosnažno je osuđen na četiri godine zatvora zbog krijumčarenja ljudi. Kako pišu hrvatski mediji, radi se o čovjeku koji se u junu prošle godine kombijem zabio u policijsku blokadu.

Policija je tada pokušala da ga zaustavi na auto-putu A1 kod odmorišta Janjče. Ali vozač sitroen džampera zagrebačkih registracija ignorisao je policijske sirene i upozorenja i nastavio da juri auto-putem.

Nekoliko puta je pokušao da izgura policajce s puta. Krenuli su u potjeru za njim, ali morali su da paze i na bezbjednost drugih vozila. Na naplatnim kućicama Lučko postavili su mu blokadu sastavljenu od vozila.

Nakon gotovo 20 minuta potjere probio je rampu na Lučkom i udario u blokadu i tu su ga uhvatili. U kombiju je vozio 33 migranta koji nisu bili povrijeđeni, kao ni policajci. Đorđević je teško bio povrijeđen i završio je u KBC-u Zagreb.

Podsjećamo, u nedjelju je I.Đ. u Remetincu rekao pravosudnim policajcima kako je nešto progutao. Kako im nalaže procedura, odvezli su ga u bolnicu Sestara milosrdnica u Vinogradsku ulicu na pregled kako bi se ustanovilo da li je stvarno nešto progutao.

Tamo ga je pregledao ljekar i pritvorenik je tražio da ode u toalet. Kako ga dugo nije bilo, pravosudni policajci su shvatili su da im je pobegao. Čuvala su ga dvojica, kako je objavilo ministarstvo pravosuđa.

Odmah je obavješten MUP i izdata je potjernica za 31-godišnjim srpskim državljaninom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana