СПЦ: Осуда скрнављења државних симбола Црне Горе

Срна
СПЦ: Осуда скрнављења државних симбола Црне Горе

ПОДГОРИЦА - Митрополија црногорско-приморска и остале епархије Српске православне цркве /СПЦ/ у Црној Гори, са вјерним народом и свештенством, осуђују паљење и скрнављење државних симбола Црне Горе, као беспризорне вандалске чинове.

"Не може нам бити јасно коме је, и у које сврхе, потребан овакав нечасни акт - било да је ријеч о исказивању нечијег незадовољства или о смишљеној провокацији из нечије политичке кухиње", саопштено је из Митрополије.

У саопштењу се наводи да се Митрополија црногорско приморска "гнуша и оних јавних наступа, од државног врха до грађанског сектора, који потпуно неутемељено и непромишљено овакве подле радње доводе у везу са грађанима који учествују у црквеним литијама".

"Нема те хришћанске руке која би се подигла на барјак са хришћанским знамењима, нити има те грађанске руке која би наудила застави своје земље", поручују из Митрополије и указују да се води оркестрирана кампања против литија, које су у појединим медијима окарактерисане као "антидржавни удар".

Из Митрополије црногорске-приморске истичу да ће поруке са њихових литија бити као и до сада - молитва за братски мир и слогу.

У Будви је прије неколико дана запаљена застава државе Црне Горе. Црногорска полиција је ухапсила три особе под сумњом да су то урадиле.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана