SPC: Osuda skrnavljenja državnih simbola Crne Gore

Srna
SPC: Osuda skrnavljenja državnih simbola Crne Gore

PODGORICA - Mitropolija crnogorsko-primorska i ostale eparhije Srpske pravoslavne crkve /SPC/ u Crnoj Gori, sa vjernim narodom i sveštenstvom, osuđuju paljenje i skrnavljenje državnih simbola Crne Gore, kao besprizorne vandalske činove.

"Ne može nam biti jasno kome je, i u koje svrhe, potreban ovakav nečasni akt - bilo da je riječ o iskazivanju nečijeg nezadovoljstva ili o smišljenoj provokaciji iz nečije političke kuhinje", saopšteno je iz Mitropolije.

U saopštenju se navodi da se Mitropolija crnogorsko primorska "gnuša i onih javnih nastupa, od državnog vrha do građanskog sektora, koji potpuno neutemeljeno i nepromišljeno ovakve podle radnje dovode u vezu sa građanima koji učestvuju u crkvenim litijama".

"Nema te hrišćanske ruke koja bi se podigla na barjak sa hrišćanskim znamenjima, niti ima te građanske ruke koja bi naudila zastavi svoje zemlje", poručuju iz Mitropolije i ukazuju da se vodi orkestrirana kampanja protiv litija, koje su u pojedinim medijima okarakterisane kao "antidržavni udar".

Iz Mitropolije crnogorske-primorske ističu da će poruke sa njihovih litija biti kao i do sada - molitva za bratski mir i slogu.

U Budvi je prije nekoliko dana zapaljena zastava države Crne Gore. Crnogorska policija je uhapsila tri osobe pod sumnjom da su to uradile.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana