Спајић: Апсолутна је неистина да је До Квон финансирао кампању ПЕС

Танјуг
Спајић: Апсолутна је неистина да је До Квон финансирао кампању ПЕС

ПОДГОРИЦА - Лидер Покрета Европа сад Милојко Спајић демантовао је оптужбе лидера појединих партија да је ухапшени јужнокорејски "краљ криптовалута" До Квон финансирао кампању покрета на чијем је челу и истиче да је то апсолутна неистина "несрећних политичких опонената".

"Апсолутна је неистина наших несрећних политичких опонената да је Квон финансирао било коју кампању Покрета Европа сад. Скромно финансирање нашег покрета је било из буџета, малих донација црногорских држављана или из кредита, што је све лако проверљиво", рекао је Спајић за подгорички портал ЦдМ.

На питање ко су прихватљиви партнери ПЕС након избора, а са ким неће правити политичке савезе, Спајић каже:

"Програм Европа сад и фокус на економске теме су лакмус папир када је у питању прича о коалицији са било којим политичким субјектом. Као што смо више пута наводили, партије које нису подржале ЕС1 и које су одговорне за стагнацију економије у претходних 30 године, нису пожељни партнери у влади. Европи сад није циљ влада по цену свега. Морају се поштовати принципи, а поједине партије које ових дана фабрикују разне афере, не знам чему се надају након избора".

О односу са партијским колегом и новоизабраним председником Црне Горе Јаковом Милатовићем, Спајић истиче да међу њима раскола нема, али да понекад, како каже, имају различита мишљења.

"Довољно је да обратите пажњу са које адресе се такве приче пласирају. Политичка конкуренција и одређени медији имају циљ да драматизацијом разлика које постоје у свим демократским организацијама креирају слику да се ради о наводном расколу. Није у питању никакав раскол, већ је природно да некад имамо различито мишљење, које апсолутно не угрожава наш заједнички циљ да Црна Гора буде боље место за живот", јасан је лидер ПЕС-а.

"Радујем се будућој успешној сарадњи са новоизабраним председником Црне Горе Јаковом Милатовићем и убеђен сам да ћемо заједно остварити велике резултате за наше грађане и Црну Гору", навео је лидер ПЕС.

Увјерен је да ће програм Европа сад увести Црну Гору у ЕУ, мада је, каже, тешко говорити о датуму, јер "не зависи све од нас".

У предизборном интервјуу, Спајић појашњава програм "Европа сад 2" и на који начин ће бити остварени зацртани циљеви као што је просјечна зарада од 1000 евра, минимална од 700 и минимална пензија од 450 евра.

"Са Европа Сад 2.0 реформом имаћемо најконкурентнију привреду у Европи, уз максимално очување права радника, те очекујемо велики инвестициони замах у 2025. години", навео је Спајић.

Он тврди да актуелна влада покушава да замаскира слику јако лоше планиране расходне стране на начин да се не остварују и/или не исплаћују средства за капиталне пројекте, који су на нивоу само 15 одсто планираних, чак преко 60 одсто нижи у односу на исти период претходне године, а капитални пројекти су покретач раста економије.

Када је ријеч о капиталним пројектима које планирају реализовати уколико буду власт, Спајић као приоритете наводи политичку интеграцију Црне Горе, као и економску у структуре европске и светске економије.

ПЕС ће се, истиче, снажно залагати за убрзану изградњу саобраћајне инфраструктуре - завршетак аутопута Бар-Бољаре, изградња Јадранско-јонског аутопута и изградњу брзе цесте, која би од Сарајева преко Црне Горе водила даље ка Албанији, што би додатно позиционирало Црну Гору као саобраћајно чвориште Западног Балкана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана