Случај убиства Оливера Ивановића враћен на поновни поступак

Тањуг
Случај убиства Оливера Ивановића враћен на поновни поступак

БЕОГРАД - Вијеће Апелационог суда у Приштини одлучило је да предмет у случају убиства лидера Грађанске иницијативе “Слобода, демократија, правда” Оливера Ивановића врати на поновни поступак и одлучивање, након што су браниоци уложили жалбу на рјешење којим се одбија захтјев за одбацивање оптужнице и приговор на доказе.

Јована Филиповић, бранилац Силване Арсовић, навела је да је рјешење првостепеног суда укинуто јер не постоји основана сумња да је Арсовићева учинила дјело које јој се ставља на терет, преноси РТС.

Филиповићева је нагласила да је рјешење укинуто и због тога што оптужница није испитана, односно, није наведена радња окривљених, вријеме када су наводно извршили кривична дјела као ни објекат којим су извршили дјело, а на које чињенице је указано у досадашњем току поступка.

Такође, наведено је да оптужница није јасна и да је контрадикторна нарочито у дијелу који се односи на квалификацију кривичних дјела - организована криминална група, тешко убиство и помагање у извршењу кривичног дјела тешког убиства и да се по таквој оптужници не може поступати.

Због помагања у убиству Оливера Ивановића до сада је ухапшено шест особа.

Лидер Грађанске иницијативе “Слобода, демократија, правда” Оливер Ивановић убијен је 16. јануара 2018. године испред страначких просторија у Сјеверној Митровици.

Његово убиство су највиши званичници Србије окарактерисали као терористички чин.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана