Slučaj ubistva Olivera Ivanovića vraćen na ponovni postupak

Tanjug
Slučaj ubistva Olivera Ivanovića vraćen na ponovni postupak

BEOGRAD - Vijeće Apelacionog suda u Prištini odlučilo je da predmet u slučaju ubistva lidera Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” Olivera Ivanovića vrati na ponovni postupak i odlučivanje, nakon što su branioci uložili žalbu na rješenje kojim se odbija zahtjev za odbacivanje optužnice i prigovor na dokaze.

Jovana Filipović, branilac Silvane Arsović, navela je da je rješenje prvostepenog suda ukinuto jer ne postoji osnovana sumnja da je Arsovićeva učinila djelo koje joj se stavlja na teret, prenosi RTS.

Filipovićeva je naglasila da je rješenje ukinuto i zbog toga što optužnica nije ispitana, odnosno, nije navedena radnja okrivljenih, vrijeme kada su navodno izvršili krivična djela kao ni objekat kojim su izvršili djelo, a na koje činjenice je ukazano u dosadašnjem toku postupka.

Takođe, navedeno je da optužnica nije jasna i da je kontradiktorna naročito u dijelu koji se odnosi na kvalifikaciju krivičnih djela - organizovana kriminalna grupa, teško ubistvo i pomaganje u izvršenju krivičnog djela teškog ubistva i da se po takvoj optužnici ne može postupati.

Zbog pomaganja u ubistvu Olivera Ivanovića do sada je uhapšeno šest osoba.

Lider Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine ispred stranačkih prostorija u Sjevernoj Mitrovici.

Njegovo ubistvo su najviši zvaničnici Srbije okarakterisali kao teroristički čin.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana