Словенија због пандемије продужава мјере, међу њима и полицијски час

Срна
Словенија због пандемије продужава мјере, међу њима и полицијски час

ЉУБЉАНА - Словеначка влада одлучила је данас да продужи за недјељу дана све главне мјере закључавања, укључујући забрану окупљања, школовање онлајн, кретање међу општинама и полицијски час од 21:00 до 06:00 ради спречавања ширења корона вируса.

Јавни превоз још неће радити, а тренутни режим ношења маски, који укључује маске на отвореном, остаће на снази још најмање двије недјеље, јавља словеначка агенција СТА.

Још најмање недјељу дана затворени остају вртићи, продавнице које не продају неопходне производе, културне институције и барови и ресторани, а нема ни промјена режима на границама. Постојећа ограничења у вези са спортским активностима остаће на снази још најмање двије недјеље.

Владин портпарол Јелко Кацин рекао је новинарима да ће влада усвојити план за ублажавање мјера најкасније у четвртак.

На конференцији за новинаре била је и вршилац дужности шефа Дирекције за здравство у Министарству здравља Марија Магајне, која је рекла да ситуација у земљи и болницама још увек не дозвољава ублажавање мјера.

- Сви смо исцрпљени ... Али, покушајмо да издржимо још неколико дана. Сви вјерујемо да ће неке мјере бити могуће укинути за 10 или 14 дана - рекла је Магајне.

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана