Slovenija zbog pandemije produžava mjere, među njima i policijski čas

Srna
Slovenija zbog pandemije produžava mjere, među njima i policijski čas

LjUBLjANA - Slovenačka vlada odlučila je danas da produži za nedjelju dana sve glavne mjere zaključavanja, uključujući zabranu okupljanja, školovanje onlajn, kretanje među opštinama i policijski čas od 21:00 do 06:00 radi sprečavanja širenja korona virusa.

Javni prevoz još neće raditi, a trenutni režim nošenja maski, koji uključuje maske na otvorenom, ostaće na snazi još najmanje dvije nedjelje, javlja slovenačka agencija STA.

Još najmanje nedjelju dana zatvoreni ostaju vrtići, prodavnice koje ne prodaju neophodne proizvode, kulturne institucije i barovi i restorani, a nema ni promjena režima na granicama. Postojeća ograničenja u vezi sa sportskim aktivnostima ostaće na snazi još najmanje dvije nedjelje.

Vladin portparol Jelko Kacin rekao je novinarima da će vlada usvojiti plan za ublažavanje mjera najkasnije u četvrtak.

Na konferenciji za novinare bila je i vršilac dužnosti šefa Direkcije za zdravstvo u Ministarstvu zdravlja Marija Magajne, koja je rekla da situacija u zemlji i bolnicama još uvek ne dozvoljava ublažavanje mjera.

- Svi smo iscrpljeni ... Ali, pokušajmo da izdržimo još nekoliko dana. Svi vjerujemo da će neke mjere biti moguće ukinuti za 10 ili 14 dana - rekla je Magajne.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana