Словенија: Двојица хрватских држављана кријумчарили мигранте

Срна
Foto: Тпортал

МАРИБОР - Двојици хрватских држављана, од којих је један малољетник, пријете строге казне због кријумчарења миграната, саопштено је из полицијске управе Марибор.

Словеначка полиција је 18. септембра малољетника и двадесетседмогодишњака привела на подручју Гарешнице код Птуја, након дуже потјере јер су игнорисали позиве да стану. Они су се возилима нашли у слијепој улици, па су покушали побјећи пјешице.

У унајмљеним аутомобилима нађена су шесторица странаца, четири Иранца и два Ирачанина, за које је утврђено да су илегално прешли границу, преносе словеначки медији.

Возачи аутомобила, за које се претпоставља да су дио мреже за илегално пребацивање миграната преко границе, предати су судским властима, те је против њих поднесен оптужни приједлог.

Осумњиченима је већ изречена пресуда за низ прекршаја, а у случају да буду проглашени кривима да су чланови криминалне организације која се бави кријумчарењем миграната пријети им казна од пет до 15 година затвора.

Истражни судија у у Птују је за старијег мушкарца одредила притвор, док је малољетник предат надлежном центру за социјални рад. 
 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана