Slovenija: Dvojica hrvatskih državljana krijumčarili migrante

Srna
Foto: Tportal

MARIBOR - Dvojici hrvatskih državljana, od kojih je jedan maloljetnik, prijete stroge kazne zbog krijumčarenja migranata, saopšteno je iz policijske uprave Maribor.

Slovenačka policija je 18. septembra maloljetnika i dvadesetsedmogodišnjaka privela na području Garešnice kod Ptuja, nakon duže potjere jer su ignorisali pozive da stanu. Oni su se vozilima našli u slijepoj ulici, pa su pokušali pobjeći pješice.

U unajmljenim automobilima nađena su šestorica stranaca, četiri Iranca i dva Iračanina, za koje je utvrđeno da su ilegalno prešli granicu, prenose slovenački mediji.

Vozači automobila, za koje se pretpostavlja da su dio mreže za ilegalno prebacivanje migranata preko granice, predati su sudskim vlastima, te je protiv njih podnesen optužni prijedlog.

Osumnjičenima je već izrečena presuda za niz prekršaja, a u slučaju da budu proglašeni krivima da su članovi kriminalne organizacije koja se bavi krijumčarenjem migranata prijeti im kazna od pet do 15 godina zatvora.

Istražni sudija u u Ptuju je za starijeg muškarca odredila pritvor, dok je maloljetnik predat nadležnom centru za socijalni rad. 
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana