Словенци оптужују Хрватску за повећан број заражених

Танјуг
Словенци оптужују Хрватску за повећан број заражених

Словеначки медији упозоравају да је велики број случајева коронавируса увезен из Хрватске, чију епидемиолошку ситуацију оцијењују као забрињавајућу.

Више од половине јучерашњих случајева коронавируса у Словенији потврђено је код људи који су боравили на одмору, већином у Хрватској, пренијела је Словеначка телевизија, позивајући се на национални институт за јавно здравље.

Инфектолошкиња Матеја Логар изјавила је за Словеначки радио да је увоз вируса из иностранства поново “проблематична тачка” с обзиром на то да су новозаражени већином млади људи, па инфектолози не знају с киме су све били у контакту и како су се заразили.

Медији наводе да би неконтролисано ширење вируса уносом из иностранства могло да буде бити проблематично с обзиром на почетак школске године у септембру јер настава не би могла да се одвија како је планирано, а можда би требало и затварати школе, преноси index.hr.

У Словенији је јуче потврђено 17 нових случајева коронавируса, а данас је број порастао за 31.

Хрватска посљедњих дана биљежи пораст броја новозаражених, а данас је потврђено 130 случајева, што је други највећи дневни пораст од почетка епидемије.

Хрватске здравствене власти кажу да је углавном ријеч о људима који се враћају с годишњих одмора и о младима који су били на мјестима за забаву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана