Slovenci optužuju Hrvatsku za povećan broj zaraženih

Tanjug
Slovenci optužuju Hrvatsku za povećan broj zaraženih

Slovenački mediji upozoravaju da je veliki broj slučajeva koronavirusa uvezen iz Hrvatske, čiju epidemiološku situaciju ocijenjuju kao zabrinjavajuću.

Više od polovine jučerašnjih slučajeva koronavirusa u Sloveniji potvrđeno je kod ljudi koji su boravili na odmoru, većinom u Hrvatskoj, prenijela je Slovenačka televizija, pozivajući se na nacionalni institut za javno zdravlje.

Infektološkinja Mateja Logar izjavila je za Slovenački radio da je uvoz virusa iz inostranstva ponovo “problematična tačka” s obzirom na to da su novozaraženi većinom mladi ljudi, pa infektolozi ne znaju s kime su sve bili u kontaktu i kako su se zarazili.

Mediji navode da bi nekontrolisano širenje virusa unosom iz inostranstva moglo da bude biti problematično s obzirom na početak školske godine u septembru jer nastava ne bi mogla da se odvija kako je planirano, a možda bi trebalo i zatvarati škole, prenosi index.hr.

U Sloveniji je juče potvrđeno 17 novih slučajeva koronavirusa, a danas je broj porastao za 31.

Hrvatska posljednjih dana bilježi porast broja novozaraženih, a danas je potvrđeno 130 slučajeva, što je drugi najveći dnevni porast od početka epidemije.

Hrvatske zdravstvene vlasti kažu da je uglavnom riječ o ljudima koji se vraćaju s godišnjih odmora i o mladima koji su bili na mjestima za zabavu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana