Случај „тунел“: Претресене затворске ћелије, одузето више телефона

Срна
Случај „тунел“: Претресене затворске ћелије, одузето више телефона

ПОДГОРИЦА - Претресено је неколико ћелија у Управи за извршење кривичних сакција (УИКС) и том приликом је одузето више телефона да би се утврдило да ли су њихови корисници повезани са групом осумњиченом за случај "тунел".

-У сарадњи са УИКС-ом и размјеном оперативних података извршен је претрес више просторија у истражном затвору. Одузето је више телефона који ће бити предмет даљих вјештачена и утврђивања евентуалне повезаности одређених особа са случајем „тунел" - јавили су црногорски медији позивајући се на изворе блиске истрази.

Исти извор је потврдио наводе о утврђивању идентитета особе са лажних исправа на име Андријана Марић и да се сумња да је ријеч о Кристини Баћовић.

Према незваничним информацијама, истражитељи провјеравају да ли је Баћовићева злоупотријебила и своју мајку запослену у писарници Вишег суда у Подгорици. "Вијести" су раније објавиле да се Кристини Баћовић губи сваки траг, док је њена мајка саслушана.

Црногорској полицији је у понедјељак, 11. септембра, пријављено је да је обијен депо Вишег суда у Подгорици. Према подацима црногорских државних органа, у посљедње двије и по године у овај депо је смјештено око 9,5 тона различитих врста дроге, од чега око двије тоне кокаина и седам тона марихуане.

Осим дроге, у депоу се чувају и документа од значаја за друге поступке, а такође и предмети којима су извршена друга кривична дјела, а која се чувају као доказни материјал.

Вршилац дужности директора Управе полиције Црне Горе Никола Терзић изјавио је раније да полиција зна ко је копао тунел, наводећи да ће кривичном пријавом бити обухваћено шест лица, од којих су четири држављани Србије. Он је рекао и да је инвеститор копања тунела до депоа Вишег суда у Подгорици озбиљна криминална група из Црне Горе.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана