Slučaj „tunel“: Pretresene zatvorske ćelije, oduzeto više telefona

Srna
Slučaj „tunel“: Pretresene zatvorske ćelije, oduzeto više telefona

PODGORICA - Pretreseno je nekoliko ćelija u Upravi za izvršenje krivičnih sakcija (UIKS) i tom prilikom je oduzeto više telefona da bi se utvrdilo da li su njihovi korisnici povezani sa grupom osumnjičenom za slučaj "tunel".

-U saradnji sa UIKS-om i razmjenom operativnih podataka izvršen je pretres više prostorija u istražnom zatvoru. Oduzeto je više telefona koji će biti predmet daljih vještačena i utvrđivanja eventualne povezanosti određenih osoba sa slučajem „tunel" - javili su crnogorski mediji pozivajući se na izvore bliske istrazi.

Isti izvor je potvrdio navode o utvrđivanju identiteta osobe sa lažnih isprava na ime Andrijana Marić i da se sumnja da je riječ o Kristini Baćović.

Prema nezvaničnim informacijama, istražitelji provjeravaju da li je Baćovićeva zloupotrijebila i svoju majku zaposlenu u pisarnici Višeg suda u Podgorici. "Vijesti" su ranije objavile da se Kristini Baćović gubi svaki trag, dok je njena majka saslušana.

Crnogorskoj policiji je u ponedjeljak, 11. septembra, prijavljeno je da je obijen depo Višeg suda u Podgorici. Prema podacima crnogorskih državnih organa, u posljednje dvije i po godine u ovaj depo je smješteno oko 9,5 tona različitih vrsta droge, od čega oko dvije tone kokaina i sedam tona marihuane.

Osim droge, u depou se čuvaju i dokumenta od značaja za druge postupke, a takođe i predmeti kojima su izvršena druga krivična djela, a koja se čuvaju kao dokazni materijal.

Vršilac dužnosti direktora Uprave policije Crne Gore Nikola Terzić izjavio je ranije da policija zna ko je kopao tunel, navodeći da će krivičnom prijavom biti obuhvaćeno šest lica, od kojih su četiri državljani Srbije. On je rekao i da je investitor kopanja tunela do depoa Višeg suda u Podgorici ozbiljna kriminalna grupa iz Crne Gore.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana