Скупштина Црне Горе о повјерењу Влади ВИДЕО

ГС
Foto: Vijesti.me

ПОДГОРИЦА- Посланици Скупштине Црне Горе данас се, на иницијативу пет странака предвођених Демократском партијом социјалиста Мила Ђукановића, изјашњавају о приједлогу за изгласавање неповјерења влади Дритана Абазовића на ванредној сједници.

Ову иницијативу поднијело је 36 посланика ДПС, Социјалдемократске партије, Либералне партије, Социјалдемократа и Демократске уније Албанаца само неколико часова након што је Абазовић потписао Темељни уговор са патријархом Српске православне цркве Порфиријем.

Да би иницијатива прошла у Парламенту потребан је 41 глас.

Абазовић: Да се Темељни уговор није потписао 3. августа, никада се не би потписао

Абазовић је изјавио да Темељни уговор никада не би био потписан да то није учињено почетком августа.

- Да се није потписао 3. августа, никад се не би потписао. Никад. Није то текст из Београда и није то текст који је испред себе имао Здравко Кривокапић. Било је седам измјена и он је у потпуности усклађен с Уставом - поручио је Абазовић.

Одговарајући на раније излагање Јевта Ераковића из Демократске партије социјалиста, Абазовић је рекао да, када је ријеч о преварама, адреса код ДПС-а и предсједника те партије Мила Ђукановића.

- Никога за нешто преварио нисам. Рекао сам вам да ће се потписати Темељни уговор - казао је Абазовић.

Он је навео да се ни о једном уговору са вјерским заједницама није причало као о том.

- Никад није било веће инклузије. Питам - која се НВО, научна институција, интелектуалац у и ван Црне Горе укључио кад су у питању уговори са другим вјерским заједницама. Ваши медији пишу да је Дритан Абазовић сакрио документ ЦАНУ. Ја сам га прочитао, реците поштено што пише. Између осталог пише да треба законски регулисати повратак имовине вјерским заједницама - казао је црногорски премијер.

Нагласио је да је обавијестио Ђукановића да ће гласати за Темељни уговор.

- Он је рекао: "Ми ћемо поднијети иницијативу". Ја сам рекао: "Поднесите".

Постоји само један проблем, додао је Абазовић, наводећи да је то запљена цигарета у Луци Бар.

- Запљена која се десила у Луци Бар има везе са грађевинском компанијом Бемакс. Та компанија основала је М портал. Спорно је што је по оперативним подацима запијењена роба у Луци Бар власништво Бемакса, од тада се финансирају кампање и почиње велики рат са премијером који се зове Дритан Абазовић. Та екипа је конектована на Зорана Лазовића, Миливоја Катнића и бившег шефа СПО-а Драгана Радоњића - рекао је Абазовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана