Skupština Crne Gore o povjerenju Vladi VIDEO

GS
Foto: Vijesti.me

PODGORICA- Poslanici Skupštine Crne Gore danas se, na inicijativu pet stranaka predvođenih Demokratskom partijom socijalista Mila Đukanovića, izjašnjavaju o prijedlogu za izglasavanje nepovjerenja vladi Dritana Abazovića na vanrednoj sjednici.

Ovu inicijativu podnijelo je 36 poslanika DPS, Socijaldemokratske partije, Liberalne partije, Socijaldemokrata i Demokratske unije Albanaca samo nekoliko časova nakon što je Abazović potpisao Temeljni ugovor sa patrijarhom Srpske pravoslavne crkve Porfirijem.

Da bi inicijativa prošla u Parlamentu potreban je 41 glas.

Abazović: Da se Temeljni ugovor nije potpisao 3. avgusta, nikada se ne bi potpisao

Abazović je izjavio da Temeljni ugovor nikada ne bi bio potpisan da to nije učinjeno početkom avgusta.

- Da se nije potpisao 3. avgusta, nikad se ne bi potpisao. Nikad. Nije to tekst iz Beograda i nije to tekst koji je ispred sebe imao Zdravko Krivokapić. Bilo je sedam izmjena i on je u potpunosti usklađen s Ustavom - poručio je Abazović.

Odgovarajući na ranije izlaganje Jevta Erakovića iz Demokratske partije socijalista, Abazović je rekao da, kada je riječ o prevarama, adresa kod DPS-a i predsjednika te partije Mila Đukanovića.

- Nikoga za nešto prevario nisam. Rekao sam vam da će se potpisati Temeljni ugovor - kazao je Abazović.

On je naveo da se ni o jednom ugovoru sa vjerskim zajednicama nije pričalo kao o tom.

- Nikad nije bilo veće inkluzije. Pitam - koja se NVO, naučna institucija, intelektualac u i van Crne Gore uključio kad su u pitanju ugovori sa drugim vjerskim zajednicama. Vaši mediji pišu da je Dritan Abazović sakrio dokument CANU. Ja sam ga pročitao, recite pošteno što piše. Između ostalog piše da treba zakonski regulisati povratak imovine vjerskim zajednicama - kazao je crnogorski premijer.

Naglasio je da je obavijestio Đukanovića da će glasati za Temeljni ugovor.

- On je rekao: "Mi ćemo podnijeti inicijativu". Ja sam rekao: "Podnesite".

Postoji samo jedan problem, dodao je Abazović, navodeći da je to zapljena cigareta u Luci Bar.

- Zapljena koja se desila u Luci Bar ima veze sa građevinskom kompanijom Bemaks. Ta kompanija osnovala je M portal. Sporno je što je po operativnim podacima zapijenjena roba u Luci Bar vlasništvo Bemaksa, od tada se finansiraju kampanje i počinje veliki rat sa premijerom koji se zove Dritan Abazović. Ta ekipa je konektovana na Zorana Lazovića, Milivoja Katnića i bivšeg šefa SPO-a Dragana Radonjića - rekao je Abazović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana