Шкоро: СДС С је основао ратни злочинац Горан Хаџић

Танјуг
Шкоро: СДС С је основао ратни злочинац Горан Хаџић

ЗАГРЕБ - Актуелнни и будући хрватски премијер Андреј Пленковић за данас је заказао консултације са опозиционим парламентарним странкама, али му се ниједна није одазвала, а предсједник Домовинског покрета Мирослав Шкоро свој неодлазак оправдава тиме да је у питању био неформални састанак без, како је рекао, одговарајуће форме.

"Очито се они препознају у сарадњи са Самосталном демократском самосталном странком (СДС С), коју је направио ратни злочинац Горан Хаџић", рекао је Шкоро на конференцији за новинаре упитан како коментарише то да ће та српска странка бити дио нове владе.

Додао је да мисли да је то само наставак онога што су, казао је, радили до сада и испуњавају једно од својих предизборних обећања.

За нову хрватску владу је рекао да ће то бити "континуитет владавине са СДС С-ом и нешто мало ''жетончића'' (прелетача)".

Након убједљиве победе на протеклим парламентарним изборима у Хрватској, Пленковићева Хрватска демократска заједница (ХДЗ), која је освојила 66 посланичких мјеста у будућем парламенту, већ сутрадан је договорила нову владу с досадашњим партнерима - СДС С-ом, Реформистима и ХНС-ом.

Шкоро је у кампањи говорио да не искјлучује могућност да његов покрет формира нову владу са ХДЗ-ом, али да у том случају Пленковић не би могао да буде премијер.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана