Škoro: SDS S je osnovao ratni zločinac Goran Hadžić

Tanjug
Škoro: SDS S je osnovao ratni zločinac Goran Hadžić

ZAGREB - Aktuelnni i budući hrvatski premijer Andrej Plenković za danas je zakazao konsultacije sa opozicionim parlamentarnim strankama, ali mu se nijedna nije odazvala, a predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro svoj neodlazak opravdava time da je u pitanju bio neformalni sastanak bez, kako je rekao, odgovarajuće forme.

"Očito se oni prepoznaju u saradnji sa Samostalnom demokratskom samostalnom strankom (SDS S), koju je napravio ratni zločinac Goran Hadžić", rekao je Škoro na konferenciji za novinare upitan kako komentariše to da će ta srpska stranka biti dio nove vlade.

Dodao je da misli da je to samo nastavak onoga što su, kazao je, radili do sada i ispunjavaju jedno od svojih predizbornih obećanja.

Za novu hrvatsku vladu je rekao da će to biti "kontinuitet vladavine sa SDS S-om i nešto malo ''žetončića'' (preletača)".

Nakon ubjedljive pobede na proteklim parlamentarnim izborima u Hrvatskoj, Plenkovićeva Hrvatska demokratska zajednica (HDZ), koja je osvojila 66 poslaničkih mjesta u budućem parlamentu, već sutradan je dogovorila novu vladu s dosadašnjim partnerima - SDS S-om, Reformistima i HNS-om.

Škoro je u kampanji govorio da ne iskjlučuje mogućnost da njegov pokret formira novu vladu sa HDZ-om, ali da u tom slučaju Plenković ne bi mogao da bude premijer.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana