Скандалозне изјаве начелника Шкарбње: Срби су узрок свог зла у 100 година

Срна
Скандалозне изјаве начелника Шкарбње: Срби су узрок свог зла у 100 година

ШКАБРЊА- Начелник хрватске општине Шкабрња Недиљко Бубњар поручио је предсједнику Самосталне демократске српске странке (СДСС) Милораду Пуповцу да су Срби "узрок свег зла у 100 година хрватско-српске историје".

Бубњар очекује од Пуповца да по доласку у Шкабрњу, како је прецизирао, "јасно, искрено и недвосмислено осуди великосрпску идеологију и агресију".

Коментаришући најаву Поповца да ће доћи на помен хрватским жртвама ратова деведесетих у овој општини на јесен, Бубњар је за портал "Директно" навео да је српска идеја кривац за све проблеме.
- Ми никоме не желимо забранити да дође у Шкабрњу. Поздрављам свакога ко жели одати почаст невиним жртвама. Међутим, ако Пуповац мисли доћи као представник српске заједнице у Хрватској, требао би се јавити и консултовати са нама - поручио је Бубњар.

Он сматра да је прије доласка Пуповца потребно "договорити неке услове и претпоставке да то прође у миру и одговарајућој атмосфери".
Из Хрватске је током деведестих година прошлог вијека протјерано више стотина хиљада Срба - само током хрватске злочиначке акције "Олуја" око 250.000.

Током Другог свјетског рата у усташкој Независној Држави Хрватској извршен је геноцид над Србима, Јеврејима и Ромима.

Године 1918. Хрвати су, први пут као народ, поменути у имену једне државе - Краљевина Срба, Хрвата и Словенаца, која је настала побједом Војске Србије у Првом свјетском рату, када су ослобођени сви простори који ће касније ући у састав и прве и друге Југославије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана