Skandalozne izjave načelnika Škarbnje: Srbi su uzrok svog zla u 100 godina

Srna
Skandalozne izjave načelnika Škarbnje: Srbi su uzrok svog zla u 100 godina

ŠKABRNjA- Načelnik hrvatske opštine Škabrnja Nediljko Bubnjar poručio je predsjedniku Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Miloradu Pupovcu da su Srbi "uzrok sveg zla u 100 godina hrvatsko-srpske istorije".

Bubnjar očekuje od Pupovca da po dolasku u Škabrnju, kako je precizirao, "jasno, iskreno i nedvosmisleno osudi velikosrpsku ideologiju i agresiju".

Komentarišući najavu Popovca da će doći na pomen hrvatskim žrtvama ratova devedesetih u ovoj opštini na jesen, Bubnjar je za portal "Direktno" naveo da je srpska ideja krivac za sve probleme.
- Mi nikome ne želimo zabraniti da dođe u Škabrnju. Pozdravljam svakoga ko želi odati počast nevinim žrtvama. Međutim, ako Pupovac misli doći kao predstavnik srpske zajednice u Hrvatskoj, trebao bi se javiti i konsultovati sa nama - poručio je Bubnjar.

On smatra da je prije dolaska Pupovca potrebno "dogovoriti neke uslove i pretpostavke da to prođe u miru i odgovarajućoj atmosferi".
Iz Hrvatske je tokom devedestih godina prošlog vijeka protjerano više stotina hiljada Srba - samo tokom hrvatske zločinačke akcije "Oluja" oko 250.000.

Tokom Drugog svjetskog rata u ustaškoj Nezavisnoj Državi Hrvatskoj izvršen je genocid nad Srbima, Jevrejima i Romima.

Godine 1918. Hrvati su, prvi put kao narod, pomenuti u imenu jedne države - Kraljevina Srba, Hrvata i Slovenaca, koja je nastala pobjedom Vojske Srbije u Prvom svjetskom ratu, kada su oslobođeni svi prostori koji će kasnije ući u sastav i prve i druge Jugoslavije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana