Скандал тресе Хрватску: Хапшења због лажних ковид потврда, на списку и славни пјевач

ГС
Скандал тресе Хрватску: Хапшења због лажних ковид потврда, на списку и славни пјевач

ЗАГРЕБ - У најновијој акцији Ускока у сриједу ујутро ухапшено је само 12 особа предвођених бившом медицинском сестром из Дома здравља Загреб - Запад, Петром Румихом (32), али како како хрватски медији сазнају, број особа које је полиција пријавила као оне који су уз помоћ Румихе и других посредника набавили лажне ковид потврде много је већи, а међу њима је и Тони Цетински.

Тони Цетински је након избијања пандемије ковида у више наврата исказивао своје антиваксерске ставове. 

Цетински се почетком избијања пандемије и поготово са увођењем карантина и режима издавања ковид потврда позиционирао као једна од најистакнутијих јавних особа која је те мјере оспоравала.

"Ко хоће нек‘ се вакцинише, немам ништа против. Не дам. Ја једноставно не дам да ме неко вакцинише. Отворите Голи оток за нас који не желимо вакцину, па нас лисицама приведите, затворите, закључајте, чекајте да заспемо или нас успавајте па нас на силу вакцинишите. Нема шансе!", само је једна од јавних објава Цетинског у којима се жестоко опирао вакцинацији.

Још је огорченији био према ковид потврдама те је у децембру 2021. отказао адвентски концерт у Задру кад је сазнао да су ковид потврде услов публици за улазак на концерт.

"Моји сарадници (15 породица) који су увијек дио погона и нашег дјеловања на свим концертима, моја публика и моја маленкост би били пресрећни да засвирамо и пјевамо као и безброј пута ранијих година у Задру, волимо да долазимо и забавимо се у том дивном граду, али ето понављам ‘Ковид потврда на нашим концертима није у складу с нашим животним увјерењима и не желимо да будемо купљени како би промовисали, а камоли подржали спровођење већ споменуте потврде‘", објавио је тада Цетински на друштвеним мрежама, преноси Б92.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана