Skandal trese Hrvatsku: Hapšenja zbog lažnih kovid potvrda, na spisku i slavni pjevač

GS
Skandal trese Hrvatsku: Hapšenja zbog lažnih kovid potvrda, na spisku i slavni pjevač

ZAGREB - U najnovijoj akciji Uskoka u srijedu ujutro uhapšeno je samo 12 osoba predvođenih bivšom medicinskom sestrom iz Doma zdravlja Zagreb - Zapad, Petrom Rumihom (32), ali kako kako hrvatski mediji saznaju, broj osoba koje je policija prijavila kao one koji su uz pomoć Rumihe i drugih posrednika nabavili lažne kovid potvrde mnogo je veći, a među njima je i Toni Cetinski.

Toni Cetinski je nakon izbijanja pandemije kovida u više navrata iskazivao svoje antivakserske stavove. 

Cetinski se početkom izbijanja pandemije i pogotovo sa uvođenjem karantina i režima izdavanja kovid potvrda pozicionirao kao jedna od najistaknutijih javnih osoba koja je te mjere osporavala.

"Ko hoće nek‘ se vakciniše, nemam ništa protiv. Ne dam. Ja jednostavno ne dam da me neko vakciniše. Otvorite Goli otok za nas koji ne želimo vakcinu, pa nas lisicama privedite, zatvorite, zaključajte, čekajte da zaspemo ili nas uspavajte pa nas na silu vakcinišite. Nema šanse!", samo je jedna od javnih objava Cetinskog u kojima se žestoko opirao vakcinaciji.

Još je ogorčeniji bio prema kovid potvrdama te je u decembru 2021. otkazao adventski koncert u Zadru kad je saznao da su kovid potvrde uslov publici za ulazak na koncert.

"Moji saradnici (15 porodica) koji su uvijek dio pogona i našeg djelovanja na svim koncertima, moja publika i moja malenkost bi bili presrećni da zasviramo i pjevamo kao i bezbroj puta ranijih godina u Zadru, volimo da dolazimo i zabavimo se u tom divnom gradu, ali eto ponavljam ‘Kovid potvrda na našim koncertima nije u skladu s našim životnim uvjerenjima i ne želimo da budemo kupljeni kako bi promovisali, a kamoli podržali sprovođenje već spomenute potvrde‘", objavio je tada Cetinski na društvenim mrežama, prenosi B92.


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana