Шкаљарац ликвидиран недалеко од кућног прага у Подгорици

ГС
Foto: Борис Пејовић

У Подгоричком насељу Толоши јуче је убијен Цетињанин Јасминко Шаховић (41), који је, како пишу црногорски медији, био члан шкаљарског криминалног клана.

Преминуо је након што је испод његовог аутомобила јуче ујутру активиран експлозив који је био постављен испод сједишта возача. Полиција вјерује да је направа активирана даљинским управљачем.

Медији истичу да је до убиства дошло недалеко од изнајмљене куће у којој је убијени становао с породицом, а да је направа активирана одмах након што је изашао на Партизански пут.

Од силине експлозије Шаховићево тијело је излетјело ван аутомобила, а запаљено возило је затим ударило у ограду поред цесте.

На мјесто догађаја одмах су стигли полиција и истражиоци, али и његов кум, који је убрзо одвезен полицијским аутомобилом.

Званичне информације о мотиву ликвидације Цетињанина нису објављене, али незванични извори Вијести.ме наводе да је ријеч о мушкарцу блиском шкаљарском клану. Наводи се да није утврђено да ли је његово убиство наставак обрачуна которских криминалних кланова, но јасно је да овакав начин убиства са собом носи мафијашки потпис.

Убијени је познат полицији по преварама

Јасминко Шаховић је хапшен неколико пута, а према полицијској евиденцији, сумњичен је, заједно с још неколико особа, да је од јануара до јула 2017. године поручивао, присвајао и дистрибуирао на сивом тржишту робу неколико фирми.

У августу 2018. године осумњичен је као особа која је годину и нешто раније у подгоричком насељу напала адвоката Лазара Аковића и изударала га шипком. Овај напад је оквалификован као убиство у покушају, а приликом препознавања адвокат га је идентификовао као нападача. Међутим, никада није доказано да ли је он заиста нападач.

Такође је једно вријеме био и у затвору у Спужу, преноси Кликс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана