Škaljarac likvidiran nedaleko od kućnog praga u Podgorici

GS
Foto: Boris Pejović

U Podgoričkom naselju Tološi juče je ubijen Cetinjanin Jasminko Šahović (41), koji je, kako pišu crnogorski mediji, bio član škaljarskog kriminalnog klana.

Preminuo je nakon što je ispod njegovog automobila juče ujutru aktiviran eksploziv koji je bio postavljen ispod sjedišta vozača. Policija vjeruje da je naprava aktivirana daljinskim upravljačem.

Mediji ističu da je do ubistva došlo nedaleko od iznajmljene kuće u kojoj je ubijeni stanovao s porodicom, a da je naprava aktivirana odmah nakon što je izašao na Partizanski put.

Od siline eksplozije Šahovićevo tijelo je izletjelo van automobila, a zapaljeno vozilo je zatim udarilo u ogradu pored ceste.

Na mjesto događaja odmah su stigli policija i istražioci, ali i njegov kum, koji je ubrzo odvezen policijskim automobilom.

Zvanične informacije o motivu likvidacije Cetinjanina nisu objavljene, ali nezvanični izvori Vijesti.me navode da je riječ o muškarcu bliskom škaljarskom klanu. Navodi se da nije utvrđeno da li je njegovo ubistvo nastavak obračuna kotorskih kriminalnih klanova, no jasno je da ovakav način ubistva sa sobom nosi mafijaški potpis.

Ubijeni je poznat policiji po prevarama

Jasminko Šahović je hapšen nekoliko puta, a prema policijskoj evidenciji, sumnjičen je, zajedno s još nekoliko osoba, da je od januara do jula 2017. godine poručivao, prisvajao i distribuirao na sivom tržištu robu nekoliko firmi.

U avgustu 2018. godine osumnjičen je kao osoba koja je godinu i nešto ranije u podgoričkom naselju napala advokata Lazara Akovića i izudarala ga šipkom. Ovaj napad je okvalifikovan kao ubistvo u pokušaju, a prilikom prepoznavanja advokat ga je identifikovao kao napadača. Međutim, nikada nije dokazano da li je on zaista napadač.

Takođe je jedno vrijeme bio i u zatvoru u Spužu, prenosi Kliks.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana