Син убио оца, пуцао на полицију, па пронађен мртав у ријеци

Срна
Син убио оца, пуцао на полицију, па пронађен мртав у ријеци

ЗАГРЕБ - Син је убио оца у Винковцима, потом је покушао да убије још једног члана породице, а затим је пуцао на полицију која је узвратила ватру, јавили су хрватски медији.

Вуковарско-сремска полицијска управа саопштила је данас да је синоћ запримила дојаву 37-годишњег мушкарца да је усмрћен члан његове породице, као и да је други члан породице запријетио да ће исто учинити њему. Полиција је послије дојаве на пјешачкој стази затекла тијело 63-годишњег мушкарца, а затим је 37-годишњак пријавио да му је члан породице провалио у кућу, а како га није затекао, удаљио се аутомобилом.

Он је дао опис аутомобила полицији, која га је уочила у једној од улица у Винковцима, али је возач почео да бјежи када је примијетио полицијско возило. У бијегу је ударио у метални стуб, напустио возило и отрчао према ријеци Босут, гдје се сакрио у високо растиње.

Полицајци су позвали мушкарца да се преда, али је он прво почео да пријети да ће извршити самоубиство, а онда је почео да пуца према полицијским службеницима који су, како наводе, испалили више упозоравајућих хитаца у ваздух.

Осумњичени је наставио да пуца на полицију, који су, истичу, због заштите властитих живота употријебили ватрено оружје према њему након што је на то упозорен.

Мушкарац је потом ушао у ријеку, наставио пуцати према полицајцима који су му узвратили, а након што је престала размјена ватре уочили су тијело да плута у ријеци. Тијело су извукли ватрогасци, а више детаља биће познато по завршетку увиђаја. Обдукција би требало да покаже да ли је починио самоубиство или је убијен у окршају с полицијом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана