Sin ubio oca, pucao na policiju, pa pronađen mrtav u rijeci

Srna
Sin ubio oca, pucao na policiju, pa pronađen mrtav u rijeci

ZAGREB - Sin je ubio oca u Vinkovcima, potom je pokušao da ubije još jednog člana porodice, a zatim je pucao na policiju koja je uzvratila vatru, javili su hrvatski mediji.

Vukovarsko-sremska policijska uprava saopštila je danas da je sinoć zaprimila dojavu 37-godišnjeg muškarca da je usmrćen član njegove porodice, kao i da je drugi član porodice zaprijetio da će isto učiniti njemu. Policija je poslije dojave na pješačkoj stazi zatekla tijelo 63-godišnjeg muškarca, a zatim je 37-godišnjak prijavio da mu je član porodice provalio u kuću, a kako ga nije zatekao, udaljio se automobilom.

On je dao opis automobila policiji, koja ga je uočila u jednoj od ulica u Vinkovcima, ali je vozač počeo da bježi kada je primijetio policijsko vozilo. U bijegu je udario u metalni stub, napustio vozilo i otrčao prema rijeci Bosut, gdje se sakrio u visoko rastinje.

Policajci su pozvali muškarca da se preda, ali je on prvo počeo da prijeti da će izvršiti samoubistvo, a onda je počeo da puca prema policijskim službenicima koji su, kako navode, ispalili više upozoravajućih hitaca u vazduh.

Osumnjičeni je nastavio da puca na policiju, koji su, ističu, zbog zaštite vlastitih života upotrijebili vatreno oružje prema njemu nakon što je na to upozoren.

Muškarac je potom ušao u rijeku, nastavio pucati prema policajcima koji su mu uzvratili, a nakon što je prestala razmjena vatre uočili su tijelo da pluta u rijeci. Tijelo su izvukli vatrogasci, a više detalja biće poznato po završetku uviđaja. Obdukcija bi trebalo da pokaže da li je počinio samoubistvo ili je ubijen u okršaju s policijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana