Селаковић: Од велике важности што Мађарска промовише Србију као кључну земљу региона

Срна
Селаковић: Од велике важности што Мађарска промовише Србију као кључну земљу региона

БЕОГРАД - Министар спољних послова Србије Никола Селаковић изјавио је у Будимпешти да је за Србију од велике важности што Мађарска свуда промовише Србију као кључну земљу западног Балкана по питању политичке стабилности, економског развоја и утицаја на мир и стабилност у региону.

Он је након састанка са шефом мађарске дипломатије Петером Сијартом оцијенио да су односи двије земље на највишем нивоу у историји, да трговинска размјена расте, те да је у сталном порасту број мађарских компанија које послују у Србији.

"То показује колико су две привреде повезане и колико добри политички односи доприносе интензивирању економске сарадње", рекао је Селаковић и захвалио за подршку коју Мађарска даје европском путу Србије, саопштено је из Министарства спољних послова Србије.

Сијарто је констатовао да односи Мађарске и Србије могу да се окарактеришу као пријатељски, од чега профитирају обје нације.

Он је указао на значај жељезничког повезивања двије земље и нагласио да ће мађарска дионица на брзој прузи Будимпешта-Београд бити завршена до 2025, а дионица на правцу Сегедин-Суботица до краја 2022. године.

Сијарто је истакао значај сарадње на сузбијању илегалних миграција, и додао да мађарски полицајци учествују у заштити јужних граница Србије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана