Selaković: Od velike važnosti što Mađarska promoviše Srbiju kao ključnu zemlju regiona

Srna
Selaković: Od velike važnosti što Mađarska promoviše Srbiju kao ključnu zemlju regiona

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković izjavio je u Budimpešti da je za Srbiju od velike važnosti što Mađarska svuda promoviše Srbiju kao ključnu zemlju zapadnog Balkana po pitanju političke stabilnosti, ekonomskog razvoja i uticaja na mir i stabilnost u regionu.

On je nakon sastanka sa šefom mađarske diplomatije Peterom Sijartom ocijenio da su odnosi dvije zemlje na najvišem nivou u istoriji, da trgovinska razmjena raste, te da je u stalnom porastu broj mađarskih kompanija koje posluju u Srbiji.

"To pokazuje koliko su dve privrede povezane i koliko dobri politički odnosi doprinose intenziviranju ekonomske saradnje", rekao je Selaković i zahvalio za podršku koju Mađarska daje evropskom putu Srbije, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Sijarto je konstatovao da odnosi Mađarske i Srbije mogu da se okarakterišu kao prijateljski, od čega profitiraju obje nacije.

On je ukazao na značaj željezničkog povezivanja dvije zemlje i naglasio da će mađarska dionica na brzoj pruzi Budimpešta-Beograd biti završena do 2025, a dionica na pravcu Segedin-Subotica do kraja 2022. godine.

Sijarto je istakao značaj saradnje na suzbijanju ilegalnih migracija, i dodao da mađarski policajci učestvuju u zaštiti južnih granica Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana