СДСС: Спријечити међунационалне сукобе међу младима у Вуковару

Срна
СДСС: Спријечити међунационалне сукобе међу младима у Вуковару

ВУКОВАР - Самостална демократска српска странка /СДСС/ позива надлежне институције да активно дјелују у спречавању међунационалних сукоба међу младима које су честе у Вуковару у посљедње вријеме, рекла је данас посланик СДСС-а у парламенту Хрватске Драгана Јецков.

Јецков је рекла да је непознати починилац протекле ноћи оштетио аутомобил у власништву директора вуковарске Техничке школе "Никола Тесла" Ђорђа Лукића и додала да ни којем случају није ријеч о случајном инциденту.

Она је подсјетила да је недавно у непосредној близини те школе дошло до сукоба више младих особа, а међу којима је било и ученика.

"Ништа не сугеришемо, већ информишемо јавност", изјавила је Јецков на конференцији за новинаре у Вуковару.

Она је додала да је Лукићу нападом послата јасна порука, преносе хрватски медији.

"Град Вуковар и околина треба да буду мјесто нулте толеранције на насиље", поручила је Јецков, затраживши од полиције и правосудних тијела да истраже и казне починиоце.

Она је најавила да ће од МУП-а затражити додатна објашњења како превентивно дјеловати да би сукоби у Вуковару били прекинути.

Предсједник вуковарског СДСС-а Срђан Колар рекао је да су у посљедње двије године интензивирани напади на припаднике српске заједнице у Вуковару.

"Као представници српске заједнице осуђујемо сваки облик насиља", рекао је Колар оцијенивши да оштећење Лукићевог аута није обичан криминалан чин већ има везе и с међунационалним сукобом младих до којег је недавно дошло недалеко од Техничке школе.

Предсједник Заједничког вијећа општина Срђан Јеремић рекао је да многи млади Вуковарци српске националности не желе да пријаве полицији да су нападнути из страха да не буду изложени могућој освети.

"Ја вам тврдим да се ни ми овдје који сједимо не осјећамо сигурно у овом граду", истакао је Јеремић, додајући да је физичких и других напада на грађане Вуковара српске националности пуно и да се они углавном не пријављују.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана