SDSS: Spriječiti međunacionalne sukobe među mladima u Vukovaru

Srna
SDSS: Spriječiti međunacionalne sukobe među mladima u Vukovaru

VUKOVAR - Samostalna demokratska srpska stranka /SDSS/ poziva nadležne institucije da aktivno djeluju u sprečavanju međunacionalnih sukoba među mladima koje su česte u Vukovaru u posljednje vrijeme, rekla je danas poslanik SDSS-a u parlamentu Hrvatske Dragana Jeckov.

Jeckov je rekla da je nepoznati počinilac protekle noći oštetio automobil u vlasništvu direktora vukovarske Tehničke škole "Nikola Tesla" Đorđa Lukića i dodala da ni kojem slučaju nije riječ o slučajnom incidentu.

Ona je podsjetila da je nedavno u neposrednoj blizini te škole došlo do sukoba više mladih osoba, a među kojima je bilo i učenika.

"Ništa ne sugerišemo, već informišemo javnost", izjavila je Jeckov na konferenciji za novinare u Vukovaru.

Ona je dodala da je Lukiću napadom poslata jasna poruka, prenose hrvatski mediji.

"Grad Vukovar i okolina treba da budu mjesto nulte tolerancije na nasilje", poručila je Jeckov, zatraživši od policije i pravosudnih tijela da istraže i kazne počinioce.

Ona je najavila da će od MUP-a zatražiti dodatna objašnjenja kako preventivno djelovati da bi sukobi u Vukovaru bili prekinuti.

Predsjednik vukovarskog SDSS-a Srđan Kolar rekao je da su u posljednje dvije godine intenzivirani napadi na pripadnike srpske zajednice u Vukovaru.

"Kao predstavnici srpske zajednice osuđujemo svaki oblik nasilja", rekao je Kolar ocijenivši da oštećenje Lukićevog auta nije običan kriminalan čin već ima veze i s međunacionalnim sukobom mladih do kojeg je nedavno došlo nedaleko od Tehničke škole.

Predsjednik Zajedničkog vijeća opština Srđan Jeremić rekao je da mnogi mladi Vukovarci srpske nacionalnosti ne žele da prijave policiji da su napadnuti iz straha da ne budu izloženi mogućoj osveti.

"Ja vam tvrdim da se ni mi ovdje koji sjedimo ne osjećamo sigurno u ovom gradu", istakao je Jeremić, dodajući da je fizičkih i drugih napada na građane Vukovara srpske nacionalnosti puno i da se oni uglavnom ne prijavljuju.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana