Сава Лешић о инциденту код Книна: Рекла је да смо ми четници и да јој је мука од нас

ГС
Сава Лешић о инциденту код Книна: Рекла је да смо ми четници и да јој је мука од нас

КНИН – Српски кошаркаш Сава Лешић и његов брат учествовали су у инциденту код Книна, а у изјави за Спортал навео је да су реаговали у самообрани да не дође до већег инцидента.

Полицијска управа шибенско-книнска је изнијела детаље макљаже која је наступила након свађе у саобраћају, а Лешић је завршио с прекршајном пријавом, док је његов брат добио кривичну пријаву за наношење тешких тјелесних повреда. У сукобу је учествовао и његов отац те супруга, а с друге је стране био полицајац ПУ шибенско-книнске, који је био ван службе, те његов син. Сви су зарадили пријаве.

Лешић, бивши играч Игокее је појаснио да је прије уласка у село Косово поред Книна хтио да претекне ауто њемачких регистрација, али да возач није дозвољавао да га претекне.

-Прелазио је у моју траку. У том тренутку је долазило возило из супротног смјера, секунде су дијелиле мене и моју обитељ од катастрофалне несреће – навео је Лешић.

Потом је, како је рекао, стао да види зашто је возачица то направила, посебно зато што је и она имала мало дијете у аутомобилу.

-Међутим, одмах је кренуло вријеђање на националној основи, рекла је да смо ми четници и да јој је мука од нас. Супруга је изашла из возила, а дјевојчица од 13 година је скочила на њу и почела је чупати. Раздвојио сам их, ушли смо у ауто, кренуо сам према нашем селу и примијетио да ме то возило прати и стално слика ауто. Када смо стигли кући, након неких 30 минута дошла су два аутомобила и изашла су два човјека, један средњих година и један млађи. Тада су почели тражити по дворишту ауто, и када је млађи видио мој ауто, почео је викати: „То је тај, то је тај“, а старији: 'Убили сте ми мајку '95., сад ћу вас побити све', и кренуо је да удари мог брата.

Након тога смо у самообрани одреаговали да не дође до већег инцидента. Старији човјек је отишао до аута да извуче ланац с металним предметом и прво је ударио моју мајку, а затим кренуо према мени, покушао сам се обранити бјежећи. Док је јурио за мном, пао је, што сам искористио да га разоружам и тад се појавио млађи који је напао мене, али тај напад брат и ја одбијамо – истакао је Лешић.

Додао је да се млађи  повукао одмах, а старији је наставио с пријетњама.

- Од тог тренутка ми смо настојали да они што прије оду и да се та ситуација заврши јер су сва братова и моја дјеца била на тераси, вриштала, плакала и било је врло стресно за све нас то гледати.На сву срећу они су отишли кућама, а ми смо случај пријавили полицији. Био сам присиљен дати ову изјаву због свега што је објављено у хрватским медијима, више се по овом питању нећу оглашавати - рекао је Лешић за Спортал.

Детаљи инцидента

Инцидент се десио у понедјељак, а све је почело физичким сукобом када је Лешић са супругом на цести пред улазак у село Косово поред Книна зауставио свој бијели „ауди“ београдских таблица испред аутомобила њемачких таблица у којем су се налазиле двије сестре, 25-годишњакиња и 13-годишњакиња.

Дошло је најприје до вербалног, а потом и до физичког сукоба у којем је наводно Лешићева супруга ошамарила 13-годишњакињу.

Дјевојке су отишле кући и препричале шта се десило оцу (53) и брату (27) и они су се након пола сата појавили пред породичном кућом Лешића.

Уз Саву, његову супругу и дјецу, у том тренутку у кући су се налазили и његова мајка (65), отац (69) и брат Драган (37) са дјецом.

Отац нападнутих дјевојака, иначе некадашњи војник хрватске војске а садашњи хрватски полицајац који није био на дужности, је, одгурнуо Лешићеву 65-годишњу мајку која је пала и задобила лакше тјелесне повреде.

Потом је настала тучња у којој је најдебљи крај извукао брат дјевојака који је на крају завршио у шибенској болници с тешким тјелесним повредама. Њега је Драган Лешић, наводно, ударио чекићем.

У службеном извјештају хрватске полиције наводи се да је укупно шест особа процесуирано, те да су направљене четири кривичне и двије прекршајне пријаве.

Тако је брат Саве Лешића осумњичен за почињење кривичног дјела тешка тјелесна повреда, супруга Саве Лешића за почињење казненог дјела тјелесна повреда, отац саве Лешића и отац дјевојака су осумњичени за кривично  дјели пријетње, док су Сава Лешић, те брат нападнутих дјевојака добили прекршајне пријаве за ометање јавног реда и мира, те ће против њих бити поднесен Оптужни приједлог Прекршајном одјелу Општинског суда у Шибенику.

Добзиром на то да је осумњичени 53-годишњак, отац дјевојака, полицијски службеник ПУ шибенско-книнске, он је због учествовања у наведеном догађају удаљен из службе до даљег, без обзира на то што се у то вријеме налазио изван службе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана