Sava Lešić o incidentu kod Knina: Rekla je da smo mi četnici i da joj je muka od nas

GS
Sava Lešić o incidentu kod Knina: Rekla je da smo mi četnici i da joj je muka od nas

KNIN – Srpski košarkaš Sava Lešić i njegov brat učestvovali su u incidentu kod Knina, a u izjavi za Sportal naveo je da su reagovali u samoobrani da ne dođe do većeg incidenta.

Policijska uprava šibensko-kninska je iznijela detalje makljaže koja je nastupila nakon svađe u saobraćaju, a Lešić je završio s prekršajnom prijavom, dok je njegov brat dobio krivičnu prijavu za nanošenje teških tjelesnih povreda. U sukobu je učestvovao i njegov otac te supruga, a s druge je strane bio policajac PU šibensko-kninske, koji je bio van službe, te njegov sin. Svi su zaradili prijave.

Lešić, bivši igrač Igokee je pojasnio da je prije ulaska u selo Kosovo pored Knina htio da pretekne auto njemačkih registracija, ali da vozač nije dozvoljavao da ga pretekne.

-Prelazio je u moju traku. U tom trenutku je dolazilo vozilo iz suprotnog smjera, sekunde su dijelile mene i moju obitelj od katastrofalne nesreće – naveo je Lešić.

Potom je, kako je rekao, stao da vidi zašto je vozačica to napravila, posebno zato što je i ona imala malo dijete u automobilu.

-Međutim, odmah je krenulo vrijeđanje na nacionalnoj osnovi, rekla je da smo mi četnici i da joj je muka od nas. Supruga je izašla iz vozila, a djevojčica od 13 godina je skočila na nju i počela je čupati. Razdvojio sam ih, ušli smo u auto, krenuo sam prema našem selu i primijetio da me to vozilo prati i stalno slika auto. Kada smo stigli kući, nakon nekih 30 minuta došla su dva automobila i izašla su dva čovjeka, jedan srednjih godina i jedan mlađi. Tada su počeli tražiti po dvorištu auto, i kada je mlađi vidio moj auto, počeo je vikati: „To je taj, to je taj“, a stariji: 'Ubili ste mi majku '95., sad ću vas pobiti sve', i krenuo je da udari mog brata.

Nakon toga smo u samoobrani odreagovali da ne dođe do većeg incidenta. Stariji čovjek je otišao do auta da izvuče lanac s metalnim predmetom i prvo je udario moju majku, a zatim krenuo prema meni, pokušao sam se obraniti bježeći. Dok je jurio za mnom, pao je, što sam iskoristio da ga razoružam i tad se pojavio mlađi koji je napao mene, ali taj napad brat i ja odbijamo – istakao je Lešić.

Dodao je da se mlađi  povukao odmah, a stariji je nastavio s prijetnjama.

- Od tog trenutka mi smo nastojali da oni što prije odu i da se ta situacija završi jer su sva bratova i moja djeca bila na terasi, vrištala, plakala i bilo je vrlo stresno za sve nas to gledati.Na svu sreću oni su otišli kućama, a mi smo slučaj prijavili policiji. Bio sam prisiljen dati ovu izjavu zbog svega što je objavljeno u hrvatskim medijima, više se po ovom pitanju neću oglašavati - rekao je Lešić za Sportal.

Detalji incidenta

Incident se desio u ponedjeljak, a sve je počelo fizičkim sukobom kada je Lešić sa suprugom na cesti pred ulazak u selo Kosovo pored Knina zaustavio svoj bijeli „audi“ beogradskih tablica ispred automobila njemačkih tablica u kojem su se nalazile dvije sestre, 25-godišnjakinja i 13-godišnjakinja.

Došlo je najprije do verbalnog, a potom i do fizičkog sukoba u kojem je navodno Lešićeva supruga ošamarila 13-godišnjakinju.

Djevojke su otišle kući i prepričale šta se desilo ocu (53) i bratu (27) i oni su se nakon pola sata pojavili pred porodičnom kućom Lešića.

Uz Savu, njegovu suprugu i djecu, u tom trenutku u kući su se nalazili i njegova majka (65), otac (69) i brat Dragan (37) sa djecom.

Otac napadnutih djevojaka, inače nekadašnji vojnik hrvatske vojske a sadašnji hrvatski policajac koji nije bio na dužnosti, je, odgurnuo Lešićevu 65-godišnju majku koja je pala i zadobila lakše tjelesne povrede.

Potom je nastala tučnja u kojoj je najdeblji kraj izvukao brat djevojaka koji je na kraju završio u šibenskoj bolnici s teškim tjelesnim povredama. Njega je Dragan Lešić, navodno, udario čekićem.

U službenom izvještaju hrvatske policije navodi se da je ukupno šest osoba procesuirano, te da su napravljene četiri krivične i dvije prekršajne prijave.

Tako je brat Save Lešića osumnjičen za počinjenje krivičnog djela teška tjelesna povreda, supruga Save Lešića za počinjenje kaznenog djela tjelesna povreda, otac save Lešića i otac djevojaka su osumnjičeni za krivično  djeli prijetnje, dok su Sava Lešić, te brat napadnutih djevojaka dobili prekršajne prijave za ometanje javnog reda i mira, te će protiv njih biti podnesen Optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Opštinskog suda u Šibeniku.

Dobzirom na to da je osumnjičeni 53-godišnjak, otac djevojaka, policijski službenik PU šibensko-kninske, on je zbog učestvovanja u navedenom događaju udaljen iz službe do daljeg, bez obzira na to što se u to vrijeme nalazio izvan službe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana