Саслушан свештеник из Улциња: Ово је обрачун са митрополијом која је изњедрила Црну Гору

ГС
Саслушан свештеник из Улциња: Ово је обрачун са митрополијом која је изњедрила Црну Гору

УЛЦИЊ - Свештеник Синиша Смиљић из Улциња, који је саслушан у полицији због литије у Бару, испричао је да му је полиција у зору лупала на врата и уплашила дјецу.

 

Он је позвао народ, који је почео да се окупља у Улцињу, да подрже свештенике које полиција саслушава.

Отац Синиша Смиљиć из Улциња казао је да је полиција јутрос у 5 сати дошла на врата његовог дома како би скупљала информације поводом литије у част Светог Јована Владимира која је одржана јуче у Бару.

Он је дошао испред храма Светог Николаја у Улцињу гдје се окупља вјерни народ из Улциња у намјери, како је казао, да "подржи нашу Свету цркву и Митрополију који желе да се изборе против неправде".

"Сада је моменат да покажемо ко жели да да подршку светињи истини и правди и да дође овдје код храма. Веома је важно напоменути да власт спроводи двоструке аршине“, казао је отац Смиљиć и подсјетио да је и сам недавно био притворен.

"Сви знате за мој случај када сам био притворен на 2 дана, и када сам платио највеćу драконску казну која је била у протекла 3 мјесеца везано за корону и мјере ограничења кретања. Та казна је била 4.500 евра. Речено ми је: или плати или ćеш мјесец дана боравити у истражном затвору ", казао је Смиљиć.

Он је казао да га је црногорска полиција јутрос као најгорег криминалца привела у 5 сати на правди Бога.

"Бојим се да неćе тек тако проćи ова неправда која се спроводи над СПЦ у Црној Гори и над свим оним што је српско и која жели да се затре српско име. Ово је обрачун са Митрополијом која је изњедрила Црну Гору и која све што вриједи у Црној Гори она је дала, а то је - Свети Василије, Свети Петар Цетињски, Свети Арсеније; Свети Јован Владимир и сви ови дивни храмови, манастири, монаштво и наш дивни митрополит Амфилохије", поручио је свештеник Смиљиć

 

Свештеници Српске православне цркве јуторс од 6.00 часова налазе се у Центру безбједности у Бару.

 

Барска полиција одустала је синоћ од хапшења свештеника због литије која је била организована јуче, преноси портал ИН4С.

Полиција испред Храма у Бару покушава да приведе свештенике

Након вечерње службе и молебана у храму Светог Јована Владимира у Бару, улицама Бара прошла је литија у част небеског покровитеља овога града.

Литију, у којој је учествовало више хиљада Барана, предводило је свештенство Митрополије црногорско-приморске.

Ово је била најмасовнија литија до сад, иако није била најављена. Број учесника повећавао се како је литија одмицала.

Саслушање свештеника је још један притисак на Српску православну цркву у Црној Гори под изговором примјене мјера за борбу против вируса корона.

Раније је црногорска полиција ухапсила епископа будимљанско-никшићког Јоаникија и свештенике из Никшића због спонтане литије која је одржана у том граду у част Светог Василија.

Такође, полиција је за Васкрс приводила и спречавала вјернике да приђу црквама.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана