Saslušan sveštenik iz Ulcinja: Ovo je obračun sa mitropolijom koja je iznjedrila Crnu Goru

GS
Saslušan sveštenik iz Ulcinja: Ovo je obračun sa mitropolijom koja je iznjedrila Crnu Goru

ULCINj - Sveštenik Siniša Smiljić iz Ulcinja, koji je saslušan u policiji zbog litije u Baru, ispričao je da mu je policija u zoru lupala na vrata i uplašila djecu.

 

On je pozvao narod, koji je počeo da se okuplja u Ulcinju, da podrže sveštenike koje policija saslušava.

Otac Siniša Smiljić iz Ulcinja kazao je da je policija jutros u 5 sati došla na vrata njegovog doma kako bi skupljala informacije povodom litije u čast Svetog Jovana Vladimira koja je održana juče u Baru.

On je došao ispred hrama Svetog Nikolaja u Ulcinju gdje se okuplja vjerni narod iz Ulcinja u namjeri, kako je kazao, da "podrži našu Svetu crkvu i Mitropoliju koji žele da se izbore protiv nepravde".

"Sada je momenat da pokažemo ko želi da da podršku svetinji istini i pravdi i da dođe ovdje kod hrama. Veoma je važno napomenuti da vlast sprovodi dvostruke aršine“, kazao je otac Smiljić i podsjetio da je i sam nedavno bio pritvoren.

"Svi znate za moj slučaj kada sam bio pritvoren na 2 dana, i kada sam platio najveću drakonsku kaznu koja je bila u protekla 3 mjeseca vezano za koronu i mjere ograničenja kretanja. Ta kazna je bila 4.500 evra. Rečeno mi je: ili plati ili ćeš mjesec dana boraviti u istražnom zatvoru ", kazao je Smiljić.

On je kazao da ga je crnogorska policija jutros kao najgoreg kriminalca privela u 5 sati na pravdi Boga.

"Bojim se da neće tek tako proći ova nepravda koja se sprovodi nad SPC u Crnoj Gori i nad svim onim što je srpsko i koja želi da se zatre srpsko ime. Ovo je obračun sa Mitropolijom koja je iznjedrila Crnu Goru i koja sve što vrijedi u Crnoj Gori ona je dala, a to je - Sveti Vasilije, Sveti Petar Cetinjski, Sveti Arsenije; Sveti Jovan Vladimir i svi ovi divni hramovi, manastiri, monaštvo i naš divni mitropolit Amfilohije", poručio je sveštenik Smiljić

 

Sveštenici Srpske pravoslavne crkve jutors od 6.00 časova nalaze se u Centru bezbjednosti u Baru.

 

Barska policija odustala je sinoć od hapšenja sveštenika zbog litije koja je bila organizovana juče, prenosi portal IN4S.

Policija ispred Hrama u Baru pokušava da privede sveštenike

Nakon večernje službe i molebana u hramu Svetog Jovana Vladimira u Baru, ulicama Bara prošla je litija u čast nebeskog pokrovitelja ovoga grada.

Litiju, u kojoj je učestvovalo više hiljada Barana, predvodilo je sveštenstvo Mitropolije crnogorsko-primorske.

Ovo je bila najmasovnija litija do sad, iako nije bila najavljena. Broj učesnika povećavao se kako je litija odmicala.

Saslušanje sveštenika je još jedan pritisak na Srpsku pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori pod izgovorom primjene mjera za borbu protiv virusa korona.

Ranije je crnogorska policija uhapsila episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija i sveštenike iz Nikšića zbog spontane litije koja je održana u tom gradu u čast Svetog Vasilija.

Takođe, policija je za Vaskrs privodila i sprečavala vjernike da priđu crkvama.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana