Шарановић постао други највећи дионичар Краша

Агенције
Шарановић постао други највећи дионичар Краша

​"KappaStar Limited ", кипарска компанија у власништву српског предузетника Небојше Шарановића, наставља повећавати свој удио у Крашу те је крајем прошлле недјеље премашила праг од 20 одсто и држала 21,185 одсто дионица, чиме је постала други највећи дионичар Краша, показују данас објављени подаци.

Краш је, наиме, данас путем Загребачке берзе објавио да је запримио обавијест кипарске компаније да је прешла праг од 20 одсто дионица хрватске кондиторске компаније.

По подацима из објаве, " KappaStar Limited је куповином дионица Краша на Загребачкој берзи у петак, 27. септембра прешао праг од 20 одсто удјела у Крашу те након те куповине на текућен рачуну код Раиффеисенбанк Аустриа држи 317,485 дионица или 21,185 одсто дионица.

Тиме је кипарска компанија у власништву Небојше Шарановића постала други највећи дионичар Краша.

Највећи дионичари и даље Пивац

Наиме, највећи удио у Крашу и даље држи Месна индустрија браћа Пивац, 30,37 одсто дионица, док је Краш ЕСОП, који држи 18,45 одсто дионица, пао на треће мјесто највећих дионичара Краша.

Краш на свом трезорском рачуну има 5,09 одсто дионица, док је на петом мјесту највећих дионичара текући рачун код Загребачке банке на којем је 1,49 одсто дионица, а међу десет највећих је још један текући рачун, и то код Интеркапитал вриједносних папира на којем је 0,53 одсто дионица Краша. 

Дионице те компаније у фокусу су улагача од 9. септембра када је највећи појединачни дионичар, Месна индустрија браћа Пивац, најавила понуду за преузимање.

Од тада дионице Краша понајвише купује управо Шарановићева компанија KappaStar Limited, која је 16. септембра прешла праг од пет одсто, да би 19. прешла праг од 10 одсто, 23. праг од 15 одсто, а сада и праг од 20 одсто.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана