Šaranović postao drugi najveći dioničar Kraša

Agencije
Šaranović postao drugi najveći dioničar Kraša

​"KappaStar Limited ", kiparska kompanija u vlasništvu srpskog preduzetnika Nebojše Šaranovića, nastavlja povećavati svoj udio u Krašu te je krajem prošlle nedjelje premašila prag od 20 odsto i držala 21,185 odsto dionica, čime je postala drugi najveći dioničar Kraša, pokazuju danas objavljeni podaci.

Kraš je, naime, danas putem Zagrebačke berze objavio da je zaprimio obavijest kiparske kompanije da je prešla prag od 20 odsto dionica hrvatske konditorske kompanije.

Po podacima iz objave, " KappaStar Limited je kupovinom dionica Kraša na Zagrebačkoj berzi u petak, 27. septembra prešao prag od 20 odsto udjela u Krašu te nakon te kupovine na tekućen računu kod Raiffeisenbank Austria drži 317,485 dionica ili 21,185 odsto dionica.

Time je kiparska kompanija u vlasništvu Nebojše Šaranovića postala drugi najveći dioničar Kraša.

Najveći dioničari i dalje Pivac

Naime, najveći udio u Krašu i dalje drži Mesna industrija braća Pivac, 30,37 odsto dionica, dok je Kraš ESOP, koji drži 18,45 odsto dionica, pao na treće mjesto najvećih dioničara Kraša.

Kraš na svom trezorskom računu ima 5,09 odsto dionica, dok je na petom mjestu najvećih dioničara tekući račun kod Zagrebačke banke na kojem je 1,49 odsto dionica, a među deset najvećih je još jedan tekući račun, i to kod Interkapital vrijednosnih papira na kojem je 0,53 odsto dionica Kraša. 

Dionice te kompanije u fokusu su ulagača od 9. septembra kada je najveći pojedinačni dioničar, Mesna industrija braća Pivac, najavila ponudu za preuzimanje.

Od tada dionice Kraša ponajviše kupuje upravo Šaranovićeva kompanija KappaStar Limited, koja je 16. septembra prešla prag od pet odsto, da bi 19. prešla prag od 10 odsto, 23. prag od 15 odsto, a sada i prag od 20 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana