Саобраћајна несрећа у Загребу: Жену убола оса па се аутом забила у трамвај

Г.С.
Саобраћајна несрећа у Загребу: Жену убола оса па се аутом забила у трамвај

ЗАГРЕБ - То су све претпоставке како је преминула, ништа још не знамо службено. Чекамо да нам све појасне, кратко је за 24sata.hr рекао супруг жене која је возила и умрла у болници након што се у суботу око 21.20 час аутомобилом забила у трамвај линије 4 на Максимирској цести у близини Динамовог стадиона у Загребу.

Како неслужбено сазнају, 61-годишња жена је кратко прије саобраћајне несреће претрпјела убод осе или стршљена који је изазвао алергијску реакцију. Наводно је управо њено тешко здравствено стање узрок саобраћајне несреће и смрти која је наступила у КБЦ-у Загреб.

- Аутомобил је одједном из лијеве траке прешао у десну, а затим великом брзином ударио у трамвај. Страшно је изгледало. Дошли су полиција, Хитна и ватрогасци, који су морали резати врата како би дошли до унесрећене жене. Једва су је успјели извући из потпуно смрсканог аутомобила - рекао је један од очевидаца. Загребачка полиција је извијестила да се возачица Мерцедеса загребачких регистрација кретала цестом у смјеру запада, али је потом, из неутврђених разлога, крај кућног броја 128 прешла у супротан смјер и налетјела на трамвај који је возио према Дубрави.

Очевици несреће тврде да је цијели предњи дио аута завршио под трамвајем. Прво су на мјесто несреће дошли полицајци и радници Хитне, који су дошли до жене, али је нису могли извући из аута. Унесрећена жена је након несреће била при свијести. Ватрогасци су хидрауличним маказама изрезали дио аута, а затим су га витлом извукли од испод трамваја. Након што је возачица ослобођена, утврђено је да су јој сломљене обје ноге.

Дијелови аута били по цијелој цести

- Дијелови аута били су по цијелој улици. Све је било пуно полиције, ватрогасаца и Хитне. Помагали су и радници ЗЕТ-а. Ватрогасцима је требало 15-ак минута да извуку ауто који је био испод трамваја - додао је читатељ.

Одмах је 61-годишњакиња превезена у Клинички болници центар Загреб, у којему је преминула највјероватније због алергијске реакције на убод инсекта. Тијело жене превезено је на Завод за судску медицину и криминалистику на Шалати, гдје ће се обдукцијом утврдити тачан узрок смрти. Истрагу њене смрти преузело је Државно тужилаштво.

Како сазнаје 24сата, возачици трамваја, која је судјеловала у саобраћајној несрећи, на терену је пружена помоћ од стране  Хитне медицинске помоћи због претрпљене трауме и стања шока. Она није задобила никакве физичке повреде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана