Респиратори украдени у Шведској завршили у кафићу у Загребу

Срна
Респиратори украдени у Шведској завршили у кафићу у Загребу

ЗАГРЕБ- Загребачка полиција поднијела је кривичну пријаву против 25-годишњег мушкарца којег терети да је из Шведске у Хрватску, путем трговачког друштва са подручја Косова и Метохије, увезао украдене респираторе вриједне 350.000 евра с циљем даље препродаје.

Полиција 25-годишњака сумњичи да је од 8. марта до 2. априла за трговачко друштво са сједиштем у Загребу, у којем је директор, набавио 24 медицинска респиратора произвођача из Шведске.

Током криминалистичког истраживања путем међународне сарадње потврђено је да су респиратори отуђени у Шведској, односно да је пријављена крађа 15. фебруара током њиховог транспорта кроз Шведску, јавили су хрватски медији.

Младић је осумњичен да је медицинске респираторе набавио с намјером њихове даље препродаје у треће земље и с циљем остваривања противправне имовинске користи, иако је знао или морао знати да су респиратори прибављени кривичним дјелом, што је обиљежје кривичног дјела прикривање.

Осумњичени је за допремање респиратора у Загреб ангажовао овлаштеног превозника и потом их, након што су допремљени, ускладиштио у угоститељском објекту на подручју Загреба, навела је полиција.

Респиратори су одузети, а након довршеног криминалистичког истраживања против осумњиченог је поднесена кривична пријава Општинском тужилаштву у Загребу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана