Respiratori ukradeni u Švedskoj završili u kafiću u Zagrebu

Srna
Respiratori ukradeni u Švedskoj završili u kafiću u Zagrebu

ZAGREB- Zagrebačka policija podnijela je krivičnu prijavu protiv 25-godišnjeg muškarca kojeg tereti da je iz Švedske u Hrvatsku, putem trgovačkog društva sa područja Kosova i Metohije, uvezao ukradene respiratore vrijedne 350.000 evra s ciljem dalje preprodaje.

Policija 25-godišnjaka sumnjiči da je od 8. marta do 2. aprila za trgovačko društvo sa sjedištem u Zagrebu, u kojem je direktor, nabavio 24 medicinska respiratora proizvođača iz Švedske.

Tokom kriminalističkog istraživanja putem međunarodne saradnje potvrđeno je da su respiratori otuđeni u Švedskoj, odnosno da je prijavljena krađa 15. februara tokom njihovog transporta kroz Švedsku, javili su hrvatski mediji.

Mladić je osumnjičen da je medicinske respiratore nabavio s namjerom njihove dalje preprodaje u treće zemlje i s ciljem ostvarivanja protivpravne imovinske koristi, iako je znao ili morao znati da su respiratori pribavljeni krivičnim djelom, što je obilježje krivičnog djela prikrivanje.

Osumnjičeni je za dopremanje respiratora u Zagreb angažovao ovlaštenog prevoznika i potom ih, nakon što su dopremljeni, uskladištio u ugostiteljskom objektu na području Zagreba, navela je policija.

Respiratori su oduzeti, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog je podnesena krivična prijava Opštinskom tužilaštvu u Zagrebu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana