Релковић: Забранити поздрав "За дом спремни"

Срна
Релковић: Забранити поздрав "За дом спремни"

ЗАГРЕБ - Странка с именом и презименом, коју чине истакнути припадници хрватског јавног живота и политике, позива на "досљедан отклон" од усташког поздрава "За дом спремни".


"Свако даље везивање Хрватске и њене будућности уз терет Независне Државе Хрватске /НДХ/ треба окончати. Свака спремност на поигравање с поздравом За дом спремни треба бити заувијек заустављена са свијешћу да некоме тај редослијед ријечи значи редослијед смрти у породици: оца, мајке, дјетета, Јевреја, Србина, Рома, Хрвата.

Не постоји хуманист, хришћанин ни човјекољуб који властитом толеранцијом, а камоли симпатијом, може да оправдава гласност пароле која је другом била синтагма за смрт", наводи оснивач ове странке Ивица Релковић.

Релковић, односно Странка с именом и презименом, залажу се за потпуну забрану кориштења тог поздрава у јавном простору, а тај став ће, уђу ли кандидати странке у Сабор, одмах постати законски приједлог, преносе хрватски портали.

Ивица Релковић је својевремено основао и МОСТ, који је био изненађење на изборима у Хрватској.

У Странци са именом и презименом,од познатих личности, су бивши градоначелник Омиша Иван Ковачић, затим Далија Орешковић, градоначелник Книна Марко Јелић, и Релковић, који је данас објавио текст на ову тему.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана