Relković: Zabraniti pozdrav "Za dom spremni"

Srna
Relković: Zabraniti pozdrav "Za dom spremni"

ZAGREB - Stranka s imenom i prezimenom, koju čine istaknuti pripadnici hrvatskog javnog života i politike, poziva na "dosljedan otklon" od ustaškog pozdrava "Za dom spremni".


"Svako dalje vezivanje Hrvatske i njene budućnosti uz teret Nezavisne Države Hrvatske /NDH/ treba okončati. Svaka spremnost na poigravanje s pozdravom Za dom spremni treba biti zauvijek zaustavljena sa sviješću da nekome taj redoslijed riječi znači redoslijed smrti u porodici: oca, majke, djeteta, Jevreja, Srbina, Roma, Hrvata.

Ne postoji humanist, hrišćanin ni čovjekoljub koji vlastitom tolerancijom, a kamoli simpatijom, može da opravdava glasnost parole koja je drugom bila sintagma za smrt", navodi osnivač ove stranke Ivica Relković.

Relković, odnosno Stranka s imenom i prezimenom, zalažu se za potpunu zabranu korištenja tog pozdrava u javnom prostoru, a taj stav će, uđu li kandidati stranke u Sabor, odmah postati zakonski prijedlog, prenose hrvatski portali.

Ivica Relković je svojevremeno osnovao i MOST, koji je bio iznenađenje na izborima u Hrvatskoj.

U Stranci sa imenom i prezimenom,od poznatih ličnosti, su bivši gradonačelnik Omiša Ivan Kovačić, zatim Dalija Orešković, gradonačelnik Knina Marko Jelić, i Relković, koji je danas objavio tekst na ovu temu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana