Путник хтио да отвори врата током лета, авион присилно слетио у Загребу

ГС
Путник хтио да отвори врата током лета, авион присилно слетио у Загребу

ЗАГРЕБ- Путници британског авиопревотника TUI на лету из Пафоса за Манчесте су у понедјељак проживјели праву драму на лету због неконтролисаног путника покушао да отвори врата док је авион био на висини крстарења.

Иако су требали кренути око 17 часова, авион је с Кипра полетио шест сати касније због радног времена посаде. Но, ни ту није био крај мукама путника па су због проблематичног путника морали присилно слетјети у Загреб, јавља Croatian Aviation.

Путници су рекли да је путник усред лета конзумирао бијели прах, за који су многи навели да је кокаин и да се молио између сједишта на поду кабине. Прије него што је кренуо ка излазу у случају нужде, викао је путницима „видимо се на небу“, а затим покушао да отвори врата док је авион био на висини крстарења.

Неколико путника оборило га је на земљу и спрijечило га у потенцијално суманутој намјери.

Авион је на загребачки аеродром слетио сат након поноћи, а путници су се жалили на организацију њиховог дочека у Загребу. Тврде да их нико није дочекао и да су ноћ провели на спрату путничког терминала, без хране и пиcћа.

Тек су раним јутарњим часовима превезени су у оближње хотеле, након чега су обавијештени да cће њихов лет за Манчестер из Загреба полетјети у уторак, 16. августа, увече. Није било друге опције с обзиром на то да је посади истекло радно вријеме.

TUI  се извинио свим путницима. Поменути путник је под полицијском пратњом изведен из авиона и сутрадан није наставио пут ка Манчестеру. У уторак, у 20.30, авион је полетио из Загреба за Манчестер, гдје су путници стигли са отприлике 26 сати закашњења.  

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана