Putnik htio da otvori vrata tokom leta, avion prisilno sletio u Zagrebu

GS
Putnik htio da otvori vrata tokom leta, avion prisilno sletio u Zagrebu

ZAGREB- Putnici britanskog avioprevotnika TUI na letu iz Pafosa za Mančeste su u ponedjeljak proživjeli pravu dramu na letu zbog nekontrolisanog putnika pokušao da otvori vrata dok je avion bio na visini krstarenja.

Iako su trebali krenuti oko 17 časova, avion je s Kipra poletio šest sati kasnije zbog radnog vremena posade. No, ni tu nije bio kraj mukama putnika pa su zbog problematičnog putnika morali prisilno sletjeti u Zagreb, javlja Croatian Aviation.

Putnici su rekli da je putnik usred leta konzumirao bijeli prah, za koji su mnogi naveli da je kokain i da se molio između sjedišta na podu kabine. Prije nego što je krenuo ka izlazu u slučaju nužde, vikao je putnicima „vidimo se na nebu“, a zatim pokušao da otvori vrata dok je avion bio na visini krstarenja.

Nekoliko putnika oborilo ga je na zemlju i spriječilo ga u potencijalno sumanutoj namjeri.

Avion je na zagrebački aerodrom sletio sat nakon ponoći, a putnici su se žalili na organizaciju njihovog dočeka u Zagrebu. Tvrde da ih niko nije dočekao i da su noć proveli na spratu putničkog terminala, bez hrane i picća.

Tek su ranim jutarnjim časovima prevezeni su u obližnje hotele, nakon čega su obaviješteni da cće njihov let za Mančester iz Zagreba poletjeti u utorak, 16. avgusta, uveče. Nije bilo druge opcije s obzirom na to da je posadi isteklo radno vrijeme.

TUI  se izvinio svim putnicima. Pomenuti putnik je pod policijskom pratnjom izveden iz aviona i sutradan nije nastavio put ka Mančesteru. U utorak, u 20.30, avion je poletio iz Zagreba za Mančester, gdje su putnici stigli sa otprilike 26 sati zakašnjenja.  

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana