Путницима на линији ка Бару биће враћен износ од пола карте

Срна
Foto: Илустрација

БАР- Свим путницима који су због квара локомотиве на линији Београд-Бар чекали више часова у возу са дјецом на врућини биће враћено 50 одсто цијене карте, а одговорни за квар биће оштро санкционисани, најавио је данас министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Томислав Момировић.

Зауставили смо каменовање возова, зауставићемо и овакав немар. Приступ послу мора да се промијени и овакве ствари не смију да се понављају. Увели смо по двије локомотиве за сваки воз на линији Београд-Бар, а путницима ће на располагању бити резерва пијаће воде, као и слаткиши, рекао је Момировић.

Он је навео да се ради и на потписивању уговора са црногорском страном да њихове локомотиве могу да прискоче у помоћ на територији Србији и да локомотиве из Србије могу, у случају потребе, да иду у Црну Гору.

Воз са око 500 путника, који је у кренуо у недјељу увече из Београда, стајао је јуче сатима на станици Бродарево, због квара на локомотиви, а кренуо је неколико минута послије 12.00 часова, након што је исправна локомотива стигла из Ужица.

Београдски медији су пренијели да се први квар на локомотиви десио и прије Бродарева, у Ваљеву, гдје су путници, такође, чекали два часа да стигне нова локомотива. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана