Putnicima na liniji ka Baru biće vraćen iznos od pola karte

Srna
Foto: Ilustracija

BAR- Svim putnicima koji su zbog kvara lokomotive na liniji Beograd-Bar čekali više časova u vozu sa djecom na vrućini biće vraćeno 50 odsto cijene karte, a odgovorni za kvar biće oštro sankcionisani, najavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović.

Zaustavili smo kamenovanje vozova, zaustavićemo i ovakav nemar. Pristup poslu mora da se promijeni i ovakve stvari ne smiju da se ponavljaju. Uveli smo po dvije lokomotive za svaki voz na liniji Beograd-Bar, a putnicima će na raspolaganju biti rezerva pijaće vode, kao i slatkiši, rekao je Momirović.

On je naveo da se radi i na potpisivanju ugovora sa crnogorskom stranom da njihove lokomotive mogu da priskoče u pomoć na teritoriji Srbiji i da lokomotive iz Srbije mogu, u slučaju potrebe, da idu u Crnu Goru.

Voz sa oko 500 putnika, koji je u krenuo u nedjelju uveče iz Beograda, stajao je juče satima na stanici Brodarevo, zbog kvara na lokomotivi, a krenuo je nekoliko minuta poslije 12.00 časova, nakon što je ispravna lokomotiva stigla iz Užica.

Beogradski mediji su prenijeli da se prvi kvar na lokomotivi desio i prije Brodareva, u Valjevu, gdje su putnici, takođe, čekali dva časa da stigne nova lokomotiva. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana