Пуповац: Веома добар резултат!

СРНА
Пуповац: Веома добар резултат!

ЗАГРЕБ - Предсједник Самосталне демократске српске странке /СДСС/ Милорад Пуповац изјавио је да је ова странка на данашњим парламентарним изборима у Хрватској остварила веома добар резултат, бољи него прије четири године.

Пуповац је навео да је СДСС у низу средина освојила већину гласова српског бирачког тијела и да то потврђује да им њихово бирачко тијело остаје вјерно и да се шири.

"То је веома важно због тога што ће то бити још један аргумент више против оних који настоје довести у питање наше мандате и наше парламентарно ђеловање", рекао је Пуповац за Тањуг.

Он је додао да је задовољан што околности нису драматично промијењене у политичком животу и што ће, вјероватно, бити једноставније да се формира парламентарна већина него што се мислило.

"Што се нас тиче, ми ћемо се консултовати са нашим партнерима, другим мањинским заступницима. И онда ћемо, кад обавимо те разговоре, имати нешто јаснији став у погледу нашег позиционирања", рекао је Пуповац.

У Хрватској су данас одржани парламентарни избори на којима је право гласа имало 3,773 милиона бирача или 127.000 мање него прије четири године.

Пуповац је, као представник српске националне мањине, освојио највише гласова - 5.047 на основу обрађених 49,94 одсто бирачких мјеста, подаци су Државне изборне комисије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана