Pupovac: Veoma dobar rezultat!

SRNA
Pupovac: Veoma dobar rezultat!

ZAGREB - Predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke /SDSS/ Milorad Pupovac izjavio je da je ova stranka na današnjim parlamentarnim izborima u Hrvatskoj ostvarila veoma dobar rezultat, bolji nego prije četiri godine.

Pupovac je naveo da je SDSS u nizu sredina osvojila većinu glasova srpskog biračkog tijela i da to potvrđuje da im njihovo biračko tijelo ostaje vjerno i da se širi.

"To je veoma važno zbog toga što će to biti još jedan argument više protiv onih koji nastoje dovesti u pitanje naše mandate i naše parlamentarno đelovanje", rekao je Pupovac za Tanjug.

On je dodao da je zadovoljan što okolnosti nisu dramatično promijenjene u političkom životu i što će, vjerovatno, biti jednostavnije da se formira parlamentarna većina nego što se mislilo.

"Što se nas tiče, mi ćemo se konsultovati sa našim partnerima, drugim manjinskim zastupnicima. I onda ćemo, kad obavimo te razgovore, imati nešto jasniji stav u pogledu našeg pozicioniranja", rekao je Pupovac.

U Hrvatskoj su danas održani parlamentarni izbori na kojima je pravo glasa imalo 3,773 miliona birača ili 127.000 manje nego prije četiri godine.

Pupovac je, kao predstavnik srpske nacionalne manjine, osvojio najviše glasova - 5.047 na osnovu obrađenih 49,94 odsto biračkih mjesta, podaci su Državne izborne komisije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana