Пуховски:Рејтинг странака у Хрватској измијењен у односу на прошле изборе

Танјуг
Пуховски:Рејтинг странака у Хрватској измијењен у односу на прошле изборе

ЗАГРЕБ - Према посљедњем истраживању ХРејтинга, у досад обрађеним изборним јединицама, ХДЗ је у предности у односу на СДП, а политички аналитичар, професор Жарко Пуховски каже да је однос прилично изједначен ако би се гледало ко би са ким могао у коалицију послије парламентарних избора у сриједу, 17. априла. Примијетио је да је рејтинг странака битно измијењен у односу на прошле изборе.

-ХДЗ је нешто слабији по овом што сад видимо него на прошлим изборима. СДП је отприлике на истом нивоу. И остаје једноставно питање, кад гледате овај попис овдје, без мањина и такозване дијаспоре, с ким би ХДЗ могао у коалицију - рекао је Пуховски.

Он је гостујући на ХРТ-у рекао да се начелно чује да би СДП могло у коалицију и са ИДС-ом и с Можемо и Посавцем, могуће чак и са Домовинским покретом.

-И онда је ту ситуација заправо изједначена, више мање, поготово што би се по мом увјерењу, Домовински покрет вјероватно распао ако би дошло до коалиције са Милановићем, односно СДП-ом који би водио (Зоран) Милановић - навео је Пуховски.

Пуховски сматра да се још ништа не зна и да је све неизвјесно.

-Вјероватно ће у сриједу увече бити тако да ће тек почети један карусел у којем ће се тражити ко с ким и ко против кога. Другим ријечима, још није готово - рекао је Пуховски.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана