Пуховски: Највећи неуспјех актуелне владе је обнова Загреба и Баније

Танјуг
Foto: Индекс

ЗАГРЕБ- Без премца највећи неуспјех актуелне хрватске владе Андреја Пленковића је обнова Загреба и Баније после разорних земљотреса, оцијении је данас политички аналитичар Жарко Пуховски.

У сриједу, 22. марта, навршиће се три године од разорног земљотреса у Загребу, гдје, као ни на Банији, нема великих помака по питању обнове.

“Мени се чини да је то без премца највећи неуспјех ове владе. Ово је баш њихов проблем и ту се показали недовољно способним – од тога да властиту зграду и зграду парламента нису успјели коректно да уреде у року од двије године до тога да немају концепт”, казао је Пуховски за загребачку Н1 тв..

Они су, каже, заиста вјеровали у своје ријечи, да систем функционише, а нису схватили да је то ванредно стање.

"Ако треба укинути одредбе за јавну набавку на неко раздобље, укинути нека овлашћења конзерватора у Загребу, ако треба мобилизовати нека јавна подузећа да раде у Глини, Петрињи, Сиску… Нису се усудили изаћи из кутије јер су вјеровали да ће систем то направити", каже Пуховски.

Пуховски наводи да би можда у том случају, на примјер,  при задирању у јавну набавку, били оптужени за корупцију.

То, каже, сматра државничким потезом и у том случају би имали конкретне показатеље рада, на примјер, већи број изграђених згарда.

“Овако корупција није смањена”, констатује Пуховски.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана